Sevärdheter du inte får missa när du besöker Italien

Det finns mycket att göra och uppleva när du besöker Italien så det är värt att stanna ett tag om du tänker resa dit. Det finns dock en del upplevelser som du verkligen inte får missa om du tänker åka till Italien. Beroende på om du är en naturmänniska och/eller en kulturmänniska så är det väl rekommenderat att besöka de olika muséer samt naturupplevelser som Italien har att erbjuda. Men det finns också mycket annat som måste ses. Italien är ett mycket vackert land och är känt för att vara romantikens land, därför är det också ett mycket bra ställe att fira exempelvis sin bröllopsresa på.

Upplev mycket natur i Italien

I Italien finns det mycket natur, här kan du också hitta Västeuropas högsta berg Mount Blanc, som är ett måste att besöka om du ska åka till Italien. Berget är 4810 meter över havet och därav Italiens högsta punkt. En annan upplevelse som du måste ta del av är vulkanen Etna. Det är Europas högsta aktiva vulkan och ligger vid Siciliens östra kust i Italien. Vulkanen är känd världen över och är alltså en mycket rekommenderad sevärdhet. Förutom berg och vulkaner bör du också besöka en av Italiens mest vackra städer, Venedig. Venedig är känt för de vackra kanalerna som rinner längst med staden. Här kan du åka gondol genom den vackra staden och uppleva den från ett helt annat perspektiv. Du kan också få en guidad tur om du hellre föredrar det.

Besök Colosseum i Rom

I Italiens huvudstad Rom hittar du det kända kulturarvet ”Colosseum”. Colosseum har funnits sedan romartiden och var en arena för gladiatorer. Colosseum fick sitt namn efter en staty på kejsaren Nero. Statyn eller kolossen stod intill byggnaden och därför är namnet mycket passande. Colosseum är 48 meter högt och har en omkrets på 524 meter. Förr var Colosseum 50 meter högt och hade plats för 55 000 åskådare. Om du ska resa till Italien så måste du besöka denna fantastiska byggnad, för att få en upplevelse du sent kommer glömma. Det är en välbesökt plats, det är därför bra att köpa biljetter innan så att du slipper köa. Ett annat tips är att åka dit tidigt på förmiddagen då det oftast är mindre folk.

Spanska trappan

En annan klassisk turistmagnet är den så kallade ”Spanska trappan”, hit kommer många turister och det är alltså en attraktion som också är väldigt värd att besöka. Trappan har 138 trappsteg och från trappan skådar man utsikten av fontänen ”Fontana Della Barcaccia”, som står på torget ”Piazza di Spagna”. Den fantastiska fontänen är utformad som en strandad båt, och är fylld med vatten. Enligt en tradition ska detta representera översvämningen som ägde rum år 1598, då en båt ska ha gått på grund. Det är en mycket känd och väl omtyckt mötesplats i Italien och lockar många turister. Ta en stund och sätt dig på ett av de 138 trappstegen och njut av vyn och den härliga atmosfären i Italien.