Flygresor till Italien för svenskar

Svenskar är generellt sett ett folk som under de senaste 50 åren har varit flitiga resenärer. Italien är ett av de mest populära resmålen.

Svenskar till Italien

När svenskarna åker ut och reser finns det allmänt många destinationer. Thailand har under 2000-talet varit ett av de besökta ställena. Också Spanien har en lång historia av svenska turister, både solkusten, Barcelona och Kanarieöarna, bland annat.

Men även Italien tillhör ett av de hetaste resmålen för svenskar. Coronapandemin satte förvisso käppar i hjulen för svenskarna – och resten av världen – under sommaren 2020. Men 2021 ser ut att bli annorlunda då fler länder väljer att sakta men säkert öppna upp.

Att flyga till Italien är relativt enkelt då flera av svenska flygplatser erbjuder direktflyg ner till olika italienska städer. Huvudstaden Rom reser många svenska till som weekendresa. Staden kan bli smått jobbigt varm under sommaren men under så väl våren som hösten är temperaturerna perfekta och den romantiska staden vackrare än någonsin.

Men det finns även fler städer och ställen att besöka. I norr finns såväl Turin som Milano och Florens. Samtliga städer går det ofta att flyga till direkt från Sverige. Städerna är populära av flera anledningar. Dels för att de är vackra och erbjuder ett stort kulturutbud. Men det finns även fotboll i toppklass att ta del av där, vilket många svenskar gör.

Vill man fortsätta lite söderut finns också många alternativ. Utanför staden Sentiero finns Cinque Terre, som direktöversätts till Fem byar. De fem små byarna ligger längs den vackra västkusten i Italien och besöks bäst via båt. Det går att ta sig dit på andra sätt, till exempel via vandringsleder, vilket på många sätt kan förhöja upplevelsen.

Ännu längre ner fortsätter kusten vara vacker och ett par timmar söder om om Rom ligger Neapel. Staden var länge känd som en italiensk maffiastad och det sätter fortfarande vissa spår. Men Neapel har samtidigt öppnats upp för nya typer av turister, och då inte minst svenskar. Att åka ner dit och äta en autentisk napolitansk pizza är en av många anledningar till att besöka staden.

Att flyga till Italien

Som tidigare nämnt är det allmänt sett enkelt att flyga till Italien från Sverige. Tack vare tiotusentals svenska turister som besöker landet varje år är alternativen många. De flesta svenskarna väljer generellt att flyga ner med antingen Ryanair eller Norwegian, och till det finns en stor anledning, vilket är priset. De både lågprisbolagen kan erbjuda priser som det är svårt för många konkurrenter att kunna slå.

Samtidigt finns det dock andra flygbolag som flyger till Italien. SAS är en av dessa. Från framför allt Arlanda och Landvetter finns året runt flera resor som tar en ner till i synnerhet Rom och Milano, även om andra städer också finns med i erbjudandena. Till det tillkommer även bolag som Wiz Air och några andra europeiska alternativ. Det innebär med andra ord att det finns många sätt att ta sig ner till Italien för den som vill uppleva det fantastiska landet.