7 Instagramvänliga platser i Italien

Om du letar efter några av de mest Instagramvänliga platserna i Italien, behöver du inte leta längre! Här är några av våra favoriter:

 1. Rom – Colosseum, Vatikanstaten, Trevifontänen
 2. Florens – Domkyrkan, Ponte Vecchio, Boboliträdgårdarna
 3. Venedig – Markusplatsen, Canal Grande, Rialtobron
 4. Cinque Terre – Vernazza, Monterosso al Mare, Riomaggiore
 5. Milano – Domkyrkan, operan La Scala, Sforza-slottet
 6. Amalfikusten – Positano, Amalfi, Ravello
 7. Sicilien – Taormina, Agrigento, Etna

Att tänka på när du är ute och fotograferar:

 • Se till att du har gott om lagringsutrymme på din telefon eller kamera, eftersom du förmodligen kommer att ta många foton!
 • Använd naturligt ljus när det är möjligt, eftersom det får dina foton att se mer levande och realistiska ut.
 • Om du tar foton av människor, se till att du först frågar dem om lov.
 • Var respektfull mot andras egendom när du tar bilder. Luta dig till exempel inte över någons balkong för att få en bättre bild.
 • Kamerautrustning, ta med ett stativ för kameran och en väska att bära runt på kameran.
 • Och viktigast av allt, ha kul och njut av att utforska Italien genom ditt objektiv!

Rom – Colosseum, Vatikanstaten, Trevifontänen

Rom är ett av de mest populära turistmålen i världen, och det är lätt att förstå varför. Staden är full av historiska landmärken och vacker arkitektur. Colosseum, Vatikanstaten och Fontana di Trevi är bara några av de platser som gör Rom så Instagramvänligt.

Colosseum är ett av de mest ikoniska landmärkena i Rom. Det byggdes 70-80 e.Kr. och anses vara ett av de bästa exemplen på romersk arkitektur. Vatikanstaten är hem för några av världens mest kända konstverk, bland annat Sixtinska kapellet och Michelangelos Pieta. Fontana di Trevi är en vacker barockfontän som ligger i hjärtat av Rom. Det är en av är ett av de mest populära turistmålen i staden och är ofta full av turister.

Florens – Domkyrkan, Ponte Vecchio, Boboliträdgårdarna

Florens är en vacker stad som ligger i Toscana. Den är känd för sin arkitektur, sin konst och sitt vin. Duomo är Florens katedral och ett av de mest ikoniska landmärkena i staden. Den byggdes mellan 1296 och 1436 och är hem för många kända konstverk, bland annat Michelangelos David. Ponte Vecchio är en medeltida bro över floden Arno som är berömd för sina juveler och konstgallerier. Boboliträdgårdarna är en vacker park som ligger bakom Palazzo Pitti. De skapades på 1500-talet och är fulla av skulpturer, fontäner och trädgårdar.

Venedig – Markusplatsen, Canal Grande, Rialtobron

Venedig är en stad som ligger i nordöstra Italien. Den är byggd på mer än 100 små öar i en lagun i Adriatiska havet. Venedig är känt för sina kanaler och gondoler. Markusplatsen är Venedigs största torg och ett av de mest kända torgen ivärlden. Här finns många viktiga landmärken, bland annat Markuskyrkan och Palazzo Ducale. Canal Grande är Venedigs huvudkanal och ett av stadens mest ikoniska landmärken. Den är 3,8 kilometer lång och upp till 30 meter bred i vissa delar. Rialtobron är en stenvalvsbro över Canal Grande. Den är en av de mest populära turistattraktionerna i Venedig.

Cinque Terre – Vernazza, Monterosso al Mare, Riomaggiore

Cinque Terre är en grupp av fem små byar på den italienska rivieran. Byarna är Vernazza, Monterosso al Mare, Riomaggiore, Manarola och Corniglia. De är alla förbundna med ett nätverk av vandringsleder och har fantastisk utsikt över Medelhavet. Cinque Terre är ett populärt turistmål för sin skönhet och avslappnade atmosfär.

Milan – katedralen, operan La Scala, Sforzas slott

Milano är Lombardiets huvudstad och en av världens modehuvudstäder. Denstaden är full av shopping av hög kvalitet, museer i världsklass och fantastisk arkitektur. Katedralen är Italiens största kyrka och tog nästan sex århundraden att färdigställa. La Scala är ett av världens mest kända operahus och har varit hemvist för många av de största operasångarna. Sforza-slottet är ett vackert slott från 1400-talet som nu rymmer flera museer.

Amalfikusten – Positano, Amalfi, Ravello

Amalfikusten är en vacker kuststräcka i södra Italien. Den är känd för sina dramatiska klippor, byar och fantastiska vyer. Positano är en pittoresk stad som ligger på Amalfikusten. Den är känd för sina färgglada hus, sina stränder och sina restauranger på klipporna. Amalfi är Amalfikustens födelseort och här finns Sankt Andreas-katedralen. Ravello är en pittoresk stad som ligger högt upp i bergen ovanför Amalfi. Den är känd för sina villor, trädgårdar och panoramautsikter.

Sicilien – Taormina, Agrigento, Etna

Sicilien är en stor ö i Medelhavet. Det är Italiens största ö och den tredje största ön i Medelhavet. På ön finns Etna, en av Europas mest aktiva vulkaner. Taormina är en vacker stad som ligger på Siciliens östkust. Den är känd för sin antika amfiteater, sina restauranger på klipporna och sin fantastiska utsikt. Agrigento är en stad som ligger på Siciliens södra kust. Den är berömd för sin tempeldal, ett UNESCO-världsarv som innehåller några av de bäst bevarade antika grekiska templen i världen.

Så där har du det! Våra sju bästa Instagramvänliga platser i Italien. Nu behöver du bara börja planera din resa!